waarneming.nl


Klik op de verrekijker om verbinding te maken met waarneming.nl.

 

Wat moet je doen om jouw waarnemingen te melden:

  • Als je nog geen account hebt bij Waarneming.nl moet je je eerst registreren. Je kiest een gebruikersnaam en een wachtwoord. 
  • Als je al een account hebt klik dan op inloggen. Nu kun je jouw vogelwaarnemingen invoeren uit ons werkgebied.
  • Je ziet op je scherm 5 menu's;     1.Invoeren 2.Waarnemingen 3.Overzichten 4.Mijn waarneming.nl 5.Projecten

 

 

  1. Invoeren: Hier kun je je waarneming invoeren.
  2. Waarnemingen: Je hebt hier de keus om ook andere dier-en plantensoorten te kiezen.
  3. Overzichten: Je hebt in dit menu verschillende keuzes zoals fenologie, waargenomen soorten, mooie foto's en gebieden. Interessant is als je op werkgebied drukt. Je krijgt dan een kaart van Midden-Brabant met alle natuurgebied(jes) er op aangegeven met een blauwe balon. Vergroot met het +teken het overzicht. Klik vervolgens op de gewenste balon en klik op detailscherm. Er verschijnt dan een nieuw scherm met een foto van het gebied in het blauw. Rechtsboven krijg je dan een menu met extra informatie over bijvoorbeeld alle recente waarnemingen in dit gebied of over alle soorten die hier ooit zijn waargenomen.
  4. Mijn waarneming.nl: Alles over jouw persoonlijk ingevoerde waarnemingen.      
  5. Projecten: Hier vind je de gegevens van bv. de Klapekstertelling.

 

Let op: Als je waarnemingen van buiten Midden-Brabant wilt doorgeven dan kan dit alleen rechtstreeks op Waarneming.nl, dus niet via deze site.

 


Klik op het logo om Obsmap te installeren op je smartphone of tablet
Klik op het logo om Obsmap te installeren op je smartphone of tablet

Om het nog makkelijker te maken kun je met Obsmapp direct al je waarnemingen in het veld invoeren met je smartphone of tablet. Alle waarnemingen worden automatisch gekoppeld aan de huidige tijd en de GPS-locatie.

Als er geen internetverbinding in het veld hebt kun je thuis de waarnemingen doorsturen naar waarneming.nl. Heb je een internetverbinding in het veld dan wordt de ingevoerde waarneming meteen doorgestuurd. Dit alles is dus mogelijk in het veld door gebruik te maken van de internetverbinding van uw apparaat, maar ook van uw WiFi-thuisnetwerk.

 

- Geen noodzakelijk internet nodig in het veld
- Je moet je wel registreren bij waarneming.nl