ganzenlezing

Lezing ganzen, Stefan Sand

 

De Lenadelta,in het noorden van Siberië, beslaat een gebied zo groot als half Nederland en is daarmee de grootste delta van de Arctis. Najaar 2017 zijn hier ongeveer 250 ganzen en zwanen gezenderd om op die manier meer te weten te komen over hun trekroutes naar China.

Belangrijk onderzoek, want het gaat niet goed met de ganzen die de Oost-Aziatische vliegroute gebruiken. Met name in China zijn er problemen. In het meer van Poyang overwinteren jaarlijks enorme aantallen ganzen. Dit gebied staat zwaar onder druk door de 45 miljoen mensen die rond het meer wonen.

 

Eén van de teamleden is ecoloog en filmmaker Stefan Sand. Over deze reis achter de ganzen aan heeft hij een filmpresentatie gemaakt. Tijdens deze lezing zal hij meer vertellen over dit onderzoek. Daanaast is hij ook goed geïnformeerd over het ganzenbeheer in Nederland, en kan hij dus vergelijkingen maken tussen de flyways. 

 

De avond zal gehouden worden op dinsdag 16 oktober, 20.00 uur, in het Natuurmuseum aan de Spoorlaan in Tilburg en is alleen voor leden van de vogelwerkgroepen.  De zaal is open vanaf 19.30 uur.

 

Het museum is goed toegankelijk met openbaar vervoer (tegenover het station/busstation). Als u met de auto komt, kunt u het makkelijkste parkeren in de Knegtel parkeergarage (Gasthuisring 60). Bij de receptie van het museum kunt u een uitrijdkaart kopen voor het speciale tarief van 4,50 euro. In de parkeergarage is het alleen mogelijk met pin te betalen.

Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart? Neemt u dan voor uw bezoek contact op met het museum (013-53 53 935). Zij kijken dan of er alternatieve parkeermogelijkheden op het terrein zijn.